om denne oppskriften
En oppskrift basert på egg og avokado, perfekt for en rask og enkel forrett.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Sommerolje
1 ts Kirmizi
Urtesalt for pasta og salat
Peppermiks
På markedet
8 hardkokte egg
2 modne avokadoer
1 sjalottløk
1 lime
3 kvister koriander
4 tynne skiver røkt bacon
Tilberedning
Stek det baconet i en panne til det er sprøtt.
Tørk av med tørkepapir for å fjerne overflødig fett. La den avkjøles.
Mos avokado i en bolle, tilsett en klype urtesalt for pasta og salat, den hakkede sjalottløken, hell deretter i limesaften, tilsett Kirmizi-blandingen og 1 ss sommerolje, bland godt.
Skjær røkt bacon i grove smuler med en kniv. Samle eggeplommer og hvite på et brett.
Hakk koriander.
Knus eggeplommene med en gaffel, tilsett dem i guacamolen og bland godt, legg fyllet inn i midten av hver eggehvite (bruk en skje/sprøytepose til å fylle eggene), fordel baconsmulene, smak til med pepper og dryss over koriander.
Dryss over med sommerolivenolje før servering.
Nyt med fingrene som en aperitiff eller som en forrett over ruccola.





























