Mimosa egg med guacamole og bacon smuler

Mimosa egg med guacamole og bacon smuler
20 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En oppskrift basert på egg og avokado, perfekt for en rask og enkel forrett.

ingredienser

Hos Oliviers&Co   

Sommerolje 

1 ts Kirmizi 

Urtesalt for pasta og salat 

Peppermiks 

På markedet    

8 hardkokte egg   

2 modne avokadoer  

1 sjalottløk  

1 lime  

3 kvister koriander   

4 tynne skiver røkt bacon   

Tilberedning

Stek det baconet i en panne til det er sprøtt.

Tørk av med tørkepapir for å fjerne overflødig fett. La den avkjøles. 

Mos avokado i en bolle, tilsett en klype urtesalt for pasta og salat, den hakkede sjalottløken, hell deretter i limesaften, tilsett Kirmizi-blandingen og 1 ss sommerolje, bland godt. 

Skjær røkt bacon i grove smuler med en kniv. Samle eggeplommer og hvite et brett.

Hakk koriander.

Knus eggeplommene med en gaffel, tilsett dem i guacamolen og bland godt, legg fyllet inn i midten av hver eggehvite (bruk en skje/sprøytepose til å fylle eggene), fordel baconsmulene, smak til med pepper og dryss over koriander.

Dryss over med sommerolivenolje før servering.  

Nyt med fingrene som en aperitiff eller som en forrett over ruccola.